26日目

26日目

オーストラリアへ出発までにたった3週間しか残ってない。

実は、早すぎる。

確かに家族と犬と太陽を楽しみけど、帰るのにまだ準備ができていないだ。私にとって日本に暮らすとき大きい教室にいるように感じる。どこでも行くか学ぶ。交通標識と食品包装を喜んで読んだり、だれでもと喋ったりする。

この間ジムで案内してもらって、職員から筋肉について学んでいた。

上腕二頭筋、上腕三頭筋、肩関節

覚えていることにびっくりした。

「非球面形態超精密成形型」より覚えやすいかもしれない。

つまり日本に来る前日本語練習環境作ったけど、オーストラリアで日本語に習得するつもりならもっと頑張らなければならない。

 

突然話題変わるが、今日は毎日食べ物情報について書きたいと思う。

この一週間新しい主食が出てきた。

人によって好き嫌いがある食べ物である納豆をよく食べるようになってきた。

意外に大好き。

美味しくて安いたけでなくて、日本人によると納豆とライスと卵を組み合わせって健康的なちょうどいい食べ物。

 

そして、おやつ。

甘いもの、おにぎり、肉マン、唐揚げ等食べてみたが、体験時期がもう終わったと思う。

焼きそばパンにハマっている。

温めて、冷たい飲み物と食べて、満足だよ。

ルーチンの焼きそばパンのおかげで毎日4時から頑張るのができる。

 

 

Day 26

 

There’s only 3 weeks left before I leave for Australia. Truthfully it’s too soon. While I’m looking forward to my family, dog and sunshine, I don’t think I’m ready to go. For me, Japan feels like one big classroom. No matter where I go I’m learning. I read every traffic sign and food package with delight, and talk to just about anyone.

The other day I did some physical testing at the gym and learnt words for body parts – biceps, triceps, shoulder joint…

Can’t believe I remembered that. I supposed it’s easier to recall than “aspherical surface shaping”.

While I created my own Japanese learning environment in Australia before I left, if I plan on being successful with my Japanese I’m going to have to work even harder when I get home.

 

To change the topic entirely, I think I’ll update on my daily food situation.

This past week there has been a new addition to my staple foods (to Mum: that puts it in the league of eggs, bananas and toast).

I have become a frequent consumer of the universally divisive natto (fermented soybeans).

For some reason, I love it.

Not only cheap and delicious, according to the Japanese when combined with rice and egg it is a perfectly nutritious meal.

 

To update on the afternoon-tea situation:

I have eaten sweets, onigiri, niku-man, fried chicken etc. but I think the tasting period is finally at an end.

My current favorite and possibly 3-days in a row repeater is the yakisoba-pan. It is a bread roll with yakisoba noodles inside. When heated and eaten with a cool drink, it is unbelievably satisfying.

Thank you yakisoba-pan for getting me past 4pm every day.