スタッフブログ
23日目
23日目
先週、出張のため東京へ行った。
木曜日、新幹線で2時間半以内後東京に着いた。車内、電車の早さを感じないけど乗り場で立ったら、新幹線が側を通り過ぎるとすごいパワー感じる。
東京は京都と似ているが色々なとこがとっても違う。もちろん雰囲気は違う。浅くに調べれば、京都より東京の方が人多くて、東京は近代的な首都だが京都の方がもっと伝統的な町等
きっと、そのような違いが明らかであるけど、ヤッパリ細かいこと気付いた。
例えば、関西と違って、東京のコンビニメロンパンが美味しくて、コンビニの売っている栄養ドリンクが目立つと思った。だが、事実上東京で食べたメロンパンは関西にも売っているが期間によってコンビニ食べ物が変わっています。
コンビニに過ごしすぎているかな。
社長と営業担当者と車で顧客との商談へ行きました。道中、東京の有名な渋滞を経験しながら、上司とたくさんの面白い話しをしました。時々、私は車から咲いた桜を見たと思ったけど、上司によって本物ではなくて梅そうでした。
日本人にとって、咲いた木が本当に桜を認めるのが難しいと思います。
木曜日の主要なイベントは社長と営業担当者と霊系会社の社長と寿司屋に食事しました。
元々寿司大好きでも、日本に来てから東京に来る前食べたことがありませんでした。そのところに口が寿司になりました。
それで、どうでした?期待に沿いました?
正直に、マグロを食べたことは、人生食事の一番最も感動した瞬間でした。
テレビ芸能人のように反応したくなかったけど、我慢できませんでした。
社長、ごちそうさまでした!
Day 23
Last week I went on a business trip to Tokyo.
By Shinkansen, we arrived in Tokyo in less than 2 and a half hours. You don’t really feel that speed from inside the train. However, being passed by a shinkansen as you stand on a platform is pretty full on.
Tokyo resembles Kyoto but there are a lot of differences at the same time. Of course, the general air of the place is a little alien, and a quick search will confirm that Tokyo has a great many more people, with a big metropolis feel contrasted against the traditional city of Kyoto.
Of course those differences are clearly seen, but naturally the little differences are noticed most. Tokyo’s convenience store melon-pan actually tastes good, and the energy drinks being sold are much more conspicuous.
I wonder if I spend too much time in convenience stores.
On the business side, I accompanied the Company President and my senior to a client meeting. Along the way, while experiencing the world-famous Tokyo traffic, I had a number of interesting conversations. From the car occasionally I thought I spotted some bloomed sakura, but according to my seniors they were invariably ume (plums).
I think it’s difficult for Japanese people to admit that randomly sighted trees are real sakura.
Thursday’s main event was going with the Company President, the Company President from a cooperating company and my senior to a sushi restaurant. In the first place, even though I love sushi I hadn’t eaten any since coming to Japan. By the stage last week I was very ready to eat the Japanese icon.
So how was it? Did it live up to expectations?
Truthfully, it was probably the single most affecting moment I’ve had eating food in my life. I tried not to react like a television celebrity, but I fear I couldn’t help it – apparently the experience shone through my face.
Thank you Company President!