15日目

15日目

 

世界周知的に日本の給料が結構低いです。

でも、物価が安い側面もあります。

バイトのオーナーさんがしょっちゅうオーストラリアの材料に対してつぶやきました。日本のスーパで買いに行ってから分かってきました。

 

物が豊富で、買い手は広い選択範囲を持ち、かつ価格が低いスーパがあります。

 

作り置きした食べ物も販売されています。だから、自分の作る炒め野菜の他に美味しい魚や寿司やカツ丼や肉じゃがを買って食べます。しかも、仕事が終わった後で色々な食べ物も安くなって、普通20%の割引で買います。

 

お母さんの料理をまた食べるまで、日本のスーパ店員さんは私が世話になっています。

 

 

Day 15

 

It’s widely known that salaries are quite low in Japan.

However, the flipside of this are super low commodity prices.

My Japanese restaurant boss would often complain about the cost of food in Australia. Since beginning to shop in Japanese supermarkets, I can now understand his feelings.

 

The range of food is huge and prices are cheap.

 

What’s more, a variety of pre-made food is sold. This means that every night I get to eat something different (besides the only thing I can make myself, stir-fried vegetables). Fish, sushi, chicken on rice, meat stew… What’s more, by the time I finish work a lot of the food is marked down, usually by 20%.

 

Until I get to eat mum’s food again, I want to thank the supermarket workers of Japan for looking after me.